Aldarana

2

Budskap från andra sidan 4-6/9

Träd

Jag har alltid dragits till träd ända sedan jag var liten, skogen och träden har alltid gett mig en känsla av tillhörighet, frid och ro. Min nu avlidne morbror tog alltid ut oss ungar i skogen och när jag senare blev vuxen, ut och visade sina svampställen. Redan som liten kände jag att det var någon speciellt med träden men förstod inte vad det var.

Nu i vuxen ålder och med en annan förståelse, bland annat för att jag nu förstår att jag pratar med dom så måste jag erkänna att jag är barnsligt förtjust i träd. Under mina år i Jämtland har jag gått otaliga mil i de djupa skogarna där granarna står höga och stolta, där gamla tallar vajar i vinden och där björkarna och alarna står täta.

De olika trädens väsen brukar jag ofta prata med, granarnas är för det mesta välkomnande och urgamla väsen. För mig är de som gamla gubbar med skägg som bjuder in till att sitta vid deras stam och känna sig välkommen, de gillar när man tar hand om skogen och har mycket att lära en om man bara lyssnar.

Tallarna, helst de gamla är det en hel annan sak med, de är stolta, lite arroganta och har inte så mycket att säga. För dom är vi flyktiga varelser som man inte behöver slösa så mycket tid på. De pratar med den om man frågar snällt, men förvänta dig om du pratar med en tall att du har fått en ynnest och de ger inte som tallarna. Då kanske det låter lustigt när jag berättar att de som jag saknar mest från Jämtland är mina tallar som stod vid huset. Även om de var högdragna så var de alltid beskyddande.

Björkarna visar sig alltid för mig som kvinnliga väsen. De är på ett sätt både sköra och oerhört starka i sin framtoning. De är övernaturligt vackra och med mig har de alltid varit väldigt vänliga. En björk kan du få sav från, torka bladen till te, använda nävern och även till ved. När jag eldade med björkved var jag noga med att alltid tacka för det jag fått från björken. Jag visste att väsendet hade flyttat till ett yngre träd, men var ändå alltid noga med att tacka och ta hand om det jag fått på bästa sätt.

Eken

Sedan jag flyttade ner till Skåne har jag gått omkring som i en dröm, jag älskar ekar. Här finns det massor av dom till skillnad från i Jämtland. De är urgamla och jag har fortfarande inte lärt känna dom helt, det ser kanske lite fånigt ut så fort jag kommer i närheten av en gammal ek, jag går fram och klappar lite försiktigt på den och tar in dess väsen med hela min kropp. När jag kommer in i en ek lund får jag alltid känslan av en sorts helighet. De utstrålar verkligen det hur konstigt det än låter och något jag alltid tänker på är druidernas heliga ek lundar.

Häromdagen var jag ute och gick, när jag gick under några ekar fick jag se ekollon, lycklig som ett litet barn tog jag med mig ett par stycken som jag plockade från marken. De är för mig en oerhört kär gåva från trädet. Ja jag vet det finns massor här i Skåne men för mig är det verkligen lyx att se de här kära träden varje dag. Jag ser fram emot att sitta i deras skugga och insupa deras visdom. Det är alltid lika roligt att lära känna ett nytt träd.

Ha en underbar helg från en trädkramande nörd 😀

Välkomna att ringa mig på Tarotguiderna för vägledning i livsfrågor.

Fredag 4/9 kl 10-12

Söndag 6/9 kl 13-16 och kl 19-22

klicka på bilden för att läsa mer om mig

Lenormand

Mannen I Golden Reverie finns det två manliga kort och det här är det andra. Det här kan symbolisera mannen som är i ditt liv eller mannen som kommer in i ditt liv. En man med ett utseende som utstrålar styrka och med bart bröst sitter och tittar till höger. Han har på sig en halsband med symbolen för Mars och har en röd mantel på sig. Hans blick har ett fokus och en passion som visar att han är beredd att kriga för det han vill ha. Bakgrunden är guldskimrande och lyser upp honom för att visa hans styrka och mod. Mannen i ditt liv är här för att kämpa för dig, han visar sina nakna känslor för dig. Här håller han inte tillbaka och gör det han måste för att vinna dig. Var inte rädd för att ta emot dessa känslor när de kommer. Var viss om att universum och dina hjälpare på andra sidan visar dig det här för att du ska bli lycklig.
Berget pratar om utmaningar och saker som kan vara i vägen, men det pratar också om att övervinna svårigheter och att klara av dessa utmaningar som kommer, när det känns som tyngst och du tycker att berget är för svårt att klättra. Ta ett steg i taget, när du behöver så hämta andan och vila, ta en utmaning i taget i stället för att försöka flytta hela berget. När du kommit till toppen är det alltid lättare på vägen ned och då har du övervunnit de utmaningar som kommit i din väg. När nästa berg kommer i din väg, se inte hur högt det är utan hellre hur spännande det ska bli att klättra upp igen, när du står på toppen igen så jubla över ett gott dagsverke och känna tillfredsställelsen i att klara av din utmaning. Du klarar det. När så nästa berg dyker upp, kommer det att vara i form av en låg kulle
Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Diana den

    Tänker som så. Har två killar med vinröd/röd tröjor på sin profil..kan det vara ett tecken på kärleken?

  2. 🌞 den

    Tack Lena 💖en stor varm kram till dej och en härlig helg☺️

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.