Orakelkort och kraftdjursbudskap 24/1

2

 

Resan i runorna fortsätter, först måste jag be om ursäkt, jag är lite för snabb i bland och det foto jag har haft om den gamla runraden och den nya stämmer inte helt.

Jag tittade inte noga på det här fotot när jag tog hem det, runorna är inte i rätt ordning. Men det som ligger först är rätt, både bokstäver och talvärde. Ibland går det lite snabbt och kanske kan jag skylla att jag inte såg att det var fel på glasögonen 😀

Vi har idag kommit till runan Pertra

Det är klipprunan, jordens, bergets och mineralrikets runa. Den står för form och fasthet. Pertra representerar det som finns inne i jorden; berg, sten mineraler, ädla stenar och metaller. Runan står för de som bor i jorden eller berget, dvärgar och vättar. Även för de magiska krafter och saker som dessa väsen frambringar.

Dvärgarna ger med sin smideskonst form åt och förädlar de ämnen som finns i jorden i rå och ursprunglig form. Därför står runan också för mottaglighet och förmågan till transformation. Den här runan representerar även kroppen och att stå med båda fötterna på jorden, att vara balanserad i sitt inre och att stå fast som klippan.

Dess mörka sida är oböjlighet, rigiditet och dålig kroppskontakt. Begreppet bergtagen beskriver även den mörka sidan av Pertra. Att bli bergtagen innebar att man hölls fången inne i berget av dess innevånare i åratal eller kanske för hela livet. Talvärde=12

När jag får fram den här runan så behöver jag lägga fler, den kan stå för att personen jag lägger på ska stå fast eller att den har fastnat i något. Den här runan är för mig en oerhört starkt runa eftersom den representerar stenen och berget, jorden och dvärgarna. Att stå fast när det viner om öronen är svårt och att förflytta sig åt något håll när man är fast i något är också svårt men det går. Är man stark i sig själv så kan man också flytta på berg.

I dag finns jag på Tarotguiderna mellan kl 10-13

Välkomna att ringa

 

Lenormandorakel

 

Ugglorna

Det här kortet pratar om kommunikation men också om vishet. I dag är det tid att ta fram din egen visdom och låta andra ta del av den på en ödmjukt sätt, kommunicera med andra istället för att gräla. Låt de se vilket visdom som du besitter och ta del av andras visdom. Leta efter tecken idag som andevärlden ger dig, de ger dig tecken hela tiden men i bland måste man öppna ögonen för att se vad de vill säga en. Meddelanden från nära och kära kommer också idag, meddelanden som ibland kan behövas gå igenom en eller två gånger för att se klarheten i dem och att läsa mellan raderna idag är en bra sak.

Kraftdjursbudskap

Buffel

ett heligt djur för de nordamerikanska indianernas beskyddarinna den vita buffelkvinnan, lovar att dina behov tillgodoses, så oroa dig inte.

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Anna den

    🙏😍

    • aldarana den

      Ha en underbar dag kram

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.