Kramar

0

Ända sedan jag var liten har jag varit en person som gärna tar på människor när jag pratar med dem, det kan vara en vänlig klapp, en liten knuff för att visa att man skämtar, en kärleksfull smekning för att visa att man bryr sig om personen i fråga, det finns många sätt att visa sin uppskattning genom beröring.

Vissa gillar det och andra inte, kanske är det intuitionen som avgör vilka jag berör och inte, vissa personer skriker “RÖR MIG INTE” på långt håll bara genom sin energi medan andra skriker “RÖR MIG” så ljudligt att man inte vet om man vågar för att det ska missförstås. Det är en balansgång men jag har märkt att de flesta tycker det är trevligt att man gnuggar armen lite och frågar hur det är.

Så har vi då kramar

En kram kan säga mer än tusen ord, den kan värma, den kan skrämma, den kan vara ett förspel, den kan vara underbar och den kan vara obehaglig, varianterna är otroligt många.

Men framför allt är de underbara, inget är så gott som en riktigt stor björnkram, en kram som säger att personen i fråga tycker om en innerligt och att de inte har något emot att komma in i min sfär. En kram som varar bara några sekunder men ändå finns kvar i hjärtat för evigt. En kram man kommer ihåg under kalla nätter och som får en varm.

Det kan vara av en vän, en älskare eller en främling, det gör detsamma bara man känner att kramen innehåller mycket kärlek och värme. Den ger trygghet, värme, en känsla av att man just för den stunden är den viktigaste personen i världen för den som kramar en.

Jag har skrivit om min upplevelse på Jordens Hjärtslag tidigare och  något som slog mig under den här festivalen och dagarna innan var hur många kramar jag fick, från systrar som var där för att göra i ordning festivalen, (morgonkram var ett återkommande tema) till festivalbesökare som jag aldrig träffat och som kramade om mig innerligt. Känslan av att höra till, att vara en del av ett kärleksfullt arrangemang var påtaglig och otroligt upplyftande.

Jag rider ännu på de vågorna och det är en underbar känsla.

Så därför uppmanar jag alla att kramas mer, utan kramar skulle världen vara en kallare och hårdare plats än vad den är just nu.

Blessed be

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.