Aldarana

5

Budskap från andra sidan 21-22/6

Sommarsolståndet

I går var sommarsolståndet, då firade man även den keltiska högtiden Litha

Midsommar, Sommarsolstånd, Litha (20 juni)

Midsommar är det ljusa halvårets höjdpunkt, när solens och Solgudens inflytande är som starkast. Det är årets längsta dag, men samtidigt den punkt då årshjulet slår över och vi åter börjar gå mot mörkare tider. Liksom vid Midvinter är det en högtid som visar på en viktig utgångspunkt för livsfilosofin inom Wicca: i kärnan av det starkaste ljuset finns början till mörkret, och i hjärtat av det djupaste mörkret finns fröet till nytt ljus och liv.

Man kan se Midsommar som den högtid då den förening mellan Gudinnan och Guden som skedde vid Beltane slutgiltigt bekräftas. Deras förhållande handlar nu snarare om djupare kärlek än ungdomlig förälskelse och lusta. Gudinnan övergår från Jungfru till Moder, och Guden mognar till Fader och Konung. Detta är hans starkaste tid, och den fullbordade föreningen mellan honom och Gudinnan visar sig i naturens överflöd av grönskande växtlighet. Tillsammans råder de över den blomstrande sommaren.

I samspelet mellan Ekkonung och Järnekskonung är Midsommar ett av de tillfällen då dessa båda gudar strider. Antingen kan man se det som att Järnekskonungen vinner, och mörkrets återkomst därför påbörjas, eller att Ekkonungen vinner men blir sårad och försvagad, och sommaren sakta börjar gå mot höst.

Liksom Beltane är Midsommar en mycket glädjerik högtid, där mörker och död fortfarande är långt borta. I många av de åtta årshögtiderna finns det en mer balanserad blandning mellan glädje och sorg, men här vid sommarens höjdpunkt passar det bäst att fokusera på de ljusa glada delarna. Förutom kampen mellan Ekkonung och Järnekskonung kan ritualen handla om Gudinnans och Gudens förening i skepnad av sol och jord, det liv och den rika växtlighet de ger tillsammans.

(Namnet ”Litha” kommer ursprungligen från en lista på anglosaxiska månadsnamn från 600-talet sammanställd av munken Beda, och har inte använts för att beteckna midsommarhögtiden förrän i modern tid, bland vissa nyhedniska utövare.)

Källa: wicca.nu

Det är inte bara sommar solståndet som inträffar, igår var det också nymåne och en kraftfull eclipse. Allt det här gjorde att det igår skakades om rejält i energierna. Vi går nu definitivt in i porten mot glädjen och lyckan. Det är dags att slänga det gamla i sopkorgen och gå in i det nya med nyfikenhet och glädje. Att känna att det som har hänt har hänt. Vi kan komma ihåg det och lära oss av det men inte låta det dra oss tillbaka.

Ta ett djupt andetag i dag och känna hur det gamla släpper och det nya kommer in. Låt dig inte definieras av dina misstag eller sorger. För varje gång de kommer upp, titta på dom, se vad du kan lära av dom, släpp dom sedan och gå framåt.

Ni kan klara det.

Välkomna att ringa mig för vägledning på Tarotguiderna

Söndag 21/6 kl 13-16 och kl 18-20

Måndag 22/6 kl 14-16 och kl 19-22

Klicka på bilden för att läsa mer om mig

Lenormand

Återigen kommer hjärtat upp när jag drar korten. Jag har alltid sidan upp där jag inte ser först vilka kort som kommer upp och nu är det verkligen kärleksbudskap som dominerar.

Hjärtat
Det här kortet symboliserar lycka, kärlek, känslor, passion och tillgivenhet.
Kärleken är på väg in i ditt liv med stormsteg, det väller in en kärleksvåg över världen som du får ta del av. Ingen är undantagen, det är dags att gamla karmarelationer läks, det är dags för själsfränder att mötas och sluta cirkeln, det är dags att känna lycka för att den här energin ska fortsätta från gräsrotsnivå till världspolitik. Vi har sett hur världen blivit en kallare plats och har vänt vinden mot kärlek.
Du är värd den kärlek du vill ha, den lycka och den frid som följer med det. Öppna ditt hjärtchakra så det blir vidöppet och tillåt dig själv att ta del av den här kärleksvågen som sveper fram, ta in den kärlek som kommer utan rädsla och var viss om att vi som stöttar dig i andevärlden vill det som är bäst för dig. Du behöver bara göra en sak…
Öppna ditt hjärta för kärlek
Även för dig själv, det är oerhört viktigt att du börjar se dig själv i ett annat ljus. Du är vacker, stark, viktig för andra, ett ljus i mörkret för många och du behöver hålla om dig själv ibland.

Val
Beslut och val symboliserar det här kortet
Alternativa vägar att ta. Finns det två vägar behöver ingen vara rätt eller fel men man kan bara gå en väg just nu.
Står du inför ett val i livet? Vilken väg ska du ta? Vilken är rätt och vilken är fel? Inget av det beslut du tar nu behöver vara fel i slutändan men du behöver gå in på en av vägarna.
Ska du stanna i relationen eller gå vidare? Ska jag satsa på den här kärleken eller arbetet? För varje val du gör som är bäst för dig så går du ett trappsteg högre. För varje trappsteg får du nya lärdomar vare sig de är positiva eller negativa, men de är alltid lärorika.
Var inte rädd för att göra val där du mår bra. Val ut efter dina behov och det du blir lycklig av.
När du mår bra så har du också en sådan energi runt dig som gör att andra tar efter.
Innan ett val oavsett om det är arbete, kärlek eller något annat så stanna upp. Tänk efter. Blir det här bra för dig eller gör du det för andras skull?
Var inte rädd att sätta dig själv först i dina val. För varje trappsteg du går upp för så höjer du din självkänsla och din självmedvetenhet.
Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

5 kommentarer

 1. Leischa den

  Men jaaa, vad ska man säga…😂🤣😅❤❤❤🐞🐞🐞 Tack så mkt för fina budskap och inlägg som alltid🙏😍❤

 2. 🌞 den

  Tack Lena 🤗💖🌹

  • aldarana den

   Tack själv vännen, ha en underbar söndag kram

 3. Lotta den

  Tack 🌟

  • aldarana den

   Tack själv vännen, ha en underbar söndag kram

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.