Orakelkort och kraftdjursbudskap 31/10

5

Samhain

De dödas natt, förfädernas natt, den natt när hinnan är som tunnast och häxornas nyår.

Samhain (uttalas ”sow-in” i Irland, ”sow-een” i Wales och ”sav-en” i Skottland och betyder ”slutet på sommaren”) är en förkristen, keltisk högtid som betraktas som slutet på skördetiden och början på vinterhalvåret. Den finns omnämnd i skrift så tidigt som på 1100-talet.

För mig är det en natt eller två nätter där jag går in djupare med att prata med förfäderna och offrar till gudinnan. Det är Hels tid, hon som tar hand om de döda i nordisk mytologi. Guden offras och dör för att vi ska kunna leva i vinter, gudinna i egenskap av den gamla tar emot honom i dödsriket där han vilar till våren.

Temat död och offer är med andra ord ganska genomgående för Samhain, men med det inte sagt att den behöver vara dyster eftersom högtiden också lovar nytt liv efter döden; mörker efter ljuset. Vi sörjer våra döda men firar deras liv på samma gång.

Så i natt kära vänner, hedra era förfäder, offra till gudinnan, bröd, pumpor och äpplen. Tänd ett ljus för era släktingar som är på andra sidan och känn hur transformationens är här och gå in i den med kärlek. Nu börjar det nya året, känn glädjen i det.

Ha en underbar Samhain

I dag finns jag på Tarotguiderna mellan kl 10-13

Välkomna att ringa

Klicka på bilden för att läsa mer om mig och mina arbetstider

Lenormandorakel

Kvinnan

I den här  leken finns det två kort av kvinnor. Det andra kortet handlar mer om längtan efter kärlek medans det här kortet som jag tolkar det handlar om den kvinnliga kraften. Den här kvinnan står och tittar ut genom ett fönster där solen lyser in, hon visar sig i sin nakenhet och är inte rädd för det, och solen förstärker hennes drag. Runt hennes hals hänger venussymbolen som ett tecken på hennes styrka . Ta fram era kvinnliga sidor (gäller även män) och var inte rädda för att visa hur starka ni är, när ni står i er nakenhet stolta över att vara kvinnor ( eller i mäns fall bejaka era kvinnliga sidor) så växer också er självkänsla. Var inte rädd för att visa känslor, sköt om er, klä upp er, ta en ledig dag där ni rår om er själva. Visa för världen att ni är kvinnor att räkna med, håll huvudet högt du är vacker. Känn den röda kvinnliga kraften flöda genom er och göra er starka.

Kraftdjursbudskap

Mullvad
Den svarta mullvaden gräver ett nätverk av underjordiska tunnlar. En tid då du ger utan att få några direkt resultat. Ha tålamod. Mullvaden når alltid ytan.
© Lucid Source
Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

5 kommentarer

 1. Leischa den

  Tack🙏💗

 2. Lotta den

  Tack för budskapet! Har gett tillbaka bröd, äpple och pumpa. Tog en skvätt vin med. : ) Den röda kraften jag får vill jag ge tillbaka av på mitt sätt.

  Jag är tacksam!

  • aldarana den

   Tack själv vännen, ha en underbar dag kram

 3. Lotta den

  Vinet får symbolisera kärlek för mig.. att vi tar med oss ljus och kärlek som tar oss genom mörkret. Det är en viktig symbol för mig och gåvan jag fått. Kram

  • aldarana den

   Vad roligt att du gjorde en liten ceremoni, ha en underbar dag kram

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.