Orakelkort och kraftdjursbudskap 2/9

4

Sorg och förlust.

I mitt arbete möter jag det här nästan dagligen. Att man har upplevt eller upplever sorg och förlust. Det kan vara en anhörig som gått bort, en förlorad kärlek, ett djurs bortgång, att man tappat bort sig själv och känner sig vilsen.

Som vissa av er vet så har jag läst en bok som heter Anam Cara av John O´Donohue som är otroligt bra. Jag kan varmt rekommendera den för er läsare som inte har något emot att läsa på engelska.

I boken finns det ett avsnitt som jag tycker är vackert när det gäller sorg och hur att hantera den.

Det dansande sinnet

Det finns många olika sorters ensamhet. Där finns ensamheten av lidande, när du går genom ett mörker som är ensamt, intensivt och fruktansvärt. Det finns inte ord för att beskriva din smärta; vad andra hör när du berättar om din smärta är så avlägsen och annorlunda än hur du verkligen känner. Alla går någon gång igenom denna dystra tid.

Vid sådana tillfällen erkänner folk-medvetandet att du behöver vara otroligt mild mot dig själv.

Jag älskar bilden av ett fält med korn på hösten. När vinden tar tag i kornet, står det inte stelt och kämpar emot vinden. Det skulle göra att vinden sliter sönder det. Nej, kornet följer med vinden och böjer sig lågt och när vinden är borta så ställer det sig upp igen. Det finner sin balans igen.

Där finns också den underbara berättelsen om Vargspindeln; det väver aldrig sitt nät mellan två hårda objekt som två stenar. Om den gjorde det så skulle nätet gå sönder av vinden. Instinktivt så väver den sitt när mellan två gräsblad. När vinden kommer så böjer sig nätet med bladen tills vinden har passerat. När vinden är borta så kommer det upp igen och finner sin balans och jämvikt.

Detta är vackra bilder för en sinne som är i rytm med sig själv. Vi pressar våra sinnen när vi spänner dem eller när vi hårdnar i vårt sätt att se och tro; vi förlorar all mjukhet och flexibilitet som ger oss det riktiga skyddet och tillhörandet.

Ibland är det bästa sättet att ta hand om din själ att mjuka upp de tankesätt som fått dig att kristallisera och hårdna. Dessa tankesätt har fått dig att fjärma dig från ditt egen djup och skönhet. Kreativitet kräver att man är flexibel och mäter hur spänd man är. Om men ser till musiken så är en bild av violinen väldigt passande. Om strängarna är för hårt eller för löst spända så kommer de att gå av. När den är rätt stämd så kan violinen uthärda en stor kraft och få fram den mest kraftfulla och ömma musik.

Fritt översatt från Anam Cara

Avsnittet ovanför är oerhört vackert även om min översättning lämnar en del att önska. Att böja sig för sorgen och låta den gå igenom en fast det gör oerhört ont kan vara bättre än att försöka stå emot den och vara stark. För mig är det en styrka att erkänna sin sorg, vare sig den beror på. Visst kan man tycka att en sorg efter en anhörig är värre än en kärlekssorg men båda två gör oerhört ont och man behöver vara snäll mot sig själv oavsett vilken sorg man än har.

Så var snälla mot er själva när ni går igenom en sorg och se inte er sorg som mindre värd än någon annans. Var inte rädda för att gråta och låta sorgen riva i er kropp. Den behöver komma ut för att ni inte ska hårdna som en kristall.

I dag finns jag på Tarotguiderna mellan kl 13-16.

Klicka på bilden för att läsa mer om mig och mina arbetstider

Lenormandorakel

Klöver
Det här kortet symboliserar lycka, tur, att vända något negativt till positivt, roliga överraskningar och något att se fram emot.
Turen har börjat vända nu, efter en tids arbetande i motvind började det att vända för dig, det kan vara i kärlek, arbete, pengar eller rent allmänt. Det börjar gå lättare för dig på livets väg och gamla sorger och bekymmer kommer att vara just det, gamla. De ligger bakom dig och du kommer att börja se ljusare på framtiden. Förvänta dig tur, lycka, positivitet, roliga saker och mysiga överraskningar så drar du också till dig dom. Se och erkänn den tur du redan haft i livet vad det än är, att vara i en energi av att känna sig tursam gör att man drar till sig även andra sådana energier.
Du är värd att vara lycklig och tursam.

Kraftdjursbudskap

Älg
Den mäktiga älgen, som inte kan stanna när den springer, säger att du bör sakta farten om det går för snabbt i kärlek eller i livet, tills du vet vad du vill.
Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. Leischa den

  Tack🙏💚🍀

  • aldarana den

   Tack själv vännen, ha en underbar tisdag kram

 2. Lisbeth Minni Pettersson den

  Tack för budskapet jag blev glad att se att du läst boken Anam Cara av John O´Donohue, den boken har jag men den var översatt till svenska som tur är, jag köpte den för länge sen från Livsenergi, därifrån köper jag många bra böcker.nu senast böckerna Dina andliga Guider av James Van Praagh, Månologi av Yasmin Boland och Befria tanken av Don Migurl Ruiz JR. Jag önskar dig en bra vecka.

  • aldarana den

   Hej och tack själv vännen, ha en underbar tisdag kram

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.