Orakelkort och kraftdjursbudskap 3/2

0

Lite sent vill jag önska er en Glad Imbolc

Imbolc eller Imbolg, även kallad Sankta Brigidas dag, är en keltisk högtid för att fira vårens ankomst. Den hålls vanligen den 1 eller 2 februari, ungefär mitt emellan vintersolståndet och vårdagjämningen.[1][2] Tidigare firades den allmänt på Irland, i Skottland och på Isle of Man. Den är en av fyra keltiska högtider, tillsammans med Beltane, Lughnasadh och Samhain[3] och motsvarar närmast den walesiska högtiden Gŵyl Fair y Canhwyllau. För kristna, särskilt på Irland, är det helgonkalenderns namn på Brigid av Kildares dag.

Imbolc omnämns i tidig irländsk litteratur och det finns bevis för att den varit en betydelsefull dag sedan urminnes tider. Dagen var ursprungligen en hednisk högtid för att fira fruktbarhetsgudinnan Brigida. Högtiden kristianiserades till en högtid till åminnelse av Brigid av Kildare, som anses vara en synkretisering[4] eller snarare euhemerisering av gudinnan. Under Imbolc tillverkade man Brigidakors och en dockliknande avbild av Brigid, som kallades Brídeóg, bars från hus till hus eftersom gudinnan sades besöka hemmet under Imbolc. För att försäkra sig om att gudinnans välvilja brukade man iordningställa en sängplats för henne, och sätta fram mat och dryck. Klädesplagg lämnades framme så att även dessa kunde helgas av gudinnan. Brigid åkallades då man ville skydda hem och boskap. Man anordnade särskilda kalas, besökte heliga källor och det var också vanligt att bli spådd.

Källa: Wikipedia


Offerkällan St Brigid’s Well utanför Buttevant i County Cork på Irland.

I dag finns jag på Tarotguiderna mellan kl 13-16 och 18-21

Välkomna att ringa

Klicka på bilden för att läsa mer om mig och mina arbetstider

Det här kortet symboliserar medveten närvaro, sensitivitet och empati
Den här unga kvinnan på kortet som har sina ögon slutna och ett gåtfullt leende är i kontakt med moder jord. Hennes hår har förvandlats till rötter som blir till blommor ovan jord. Du ser att hon är medveten om sin omgivning och hon är kontakt med naturens röst. Hon kan lyssna på plantorna som växer i jorden och hon är integrerad med sin värld. Hon förstår sorgerna och bekymren i sin omgivning och hon förstår också naturens olika nöjen.
Sträck ut dina rötter för att bli mer i balans med din omgivning, se de olika sorgerna och glädjeämnena som finns omkring dig, bli ett med moder jord genom att sträcka ut dina rötter långt långt under henne. Vad är det som är obalanserat i ditt liv? Vad kan du göra åt det? Hur kan du lära dig av din sensitivitet? Ibland måste man lyssna för att kunna balansera sig och stå stadigt på jorden. När du lyssnar på ditt inre och ditt yttre, när du är i takt med omgivningen så har du också mycket lättare för att slappna av och känna naturens gång.

Kraftdjursbudskap

Örn

Det djur som enligt de amerikanska indianernas tradition flyger närmast solen, säger att du kan förverkliga dina drömmar om du siktar högt i dag.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.