Lenormandorakel och kraftdjursbudskap 15/6

6

Att vara en högsensitiv person.

I hela mitt liv har jag känt på mig saker, det kan vara om situationer, personer,andar och andras känslor.

När jag var ung förstod jag inte det här och var ofta vansinnigt trött, jag har alltid behövt sova en stund mitt på dagen för att vila hjärnan och trodde länge att det berodde på att jag var lat. Min kära mor förstod inte varför jag när jag kom hem från skolan somnade som en stock i soffan.

Nu förstår jag vad det berodde på, efter en dag i skolan var min hjärna helt slut. Jag hade under dagen tagit in alla dess energier från klasskamrater, elever som inte gick i min klass och lärare. Inte gjorde det saken bättre att jag dessutom gick i en stor skola.

När jag har var ung drack jag också mycket ett tag på helgerna, det var ett sätt att bedöva hjärnan eftersom en kväll ute om jag var nykter gjorde att jag många gånger var mer “bakfull” än de jag varit ute med.

Det var inte heller en bra metod så jag slutade att dricka nästan helt vid tjugofemårs ålder. Det här medförde att jag efter en kväll ute var slut i flera dagar och jag förstod inte heller då varför. Jag hade ju varit nykter och kört!

När jag var drygt trettio år så gick jag in i väggen med dunder och brak och mådde fruktansvärt dåligt. Tack och lov fick jag då tag i en läkare som tog det här på allvar och hjälpte mig. Även då förstod jag inte riktigt vad en av anledningarna var till att jag bränt ut mig totalt.

Min känslor har också alltid varit antingen väldigt stora eller väldigt små, jag kunde och kan gå långa perioder med känslorna “avslagna” eftersom jag helt enkelt inte orkar med att känna så mycket på en gång. Det är som om kroppen slår av sig själv i rent försvar.

Nu beror inte utbrändheten bara på att jag är högsensitiv. Det var andra orsaker som också hjälpte till men jag förstår nu när jag tagit tag i det här och börjat inse hur energier runt om mig påverkar mig, hur jag ska komma undan ibland.

Hur kommer man då undan?

 Själv har jag börjat göra några saker som hjälper mig.

 1. Meditation: för mig är det ett sätt att koppla bort vardagen med alla energier, att kliva in i sin meditationsbubbla och antingen prata med sina guider eller helt enkelt ligga på en grön äng och titta upp på en blå himmel i meditationen.
 2. Sova en stund när det blir för mycket, att i 20 min få vila hjärnan är för mig heligt, jag kan inte göra det alla dagar men när jag hinner så försöker jag slumra en stund på soffan mitt på dagen. Att vissa fortfarande tycker att det är ren lathet struntar jag högaktningsfullt i. Jag behöver det ibland.
 3. Låsa in mig i mitt hus en hel dag och inte träffa en människa brukar jag göra ibland när det varit mycket, jag är då antingen bara hemma eller så går jag ut i skogen själv. Jag blir väldigt introvert och känner att jag måste vara borta från människor i en hel dag. Det här har under åren fått mina vänner att slita sitt hår och tro att jag inte vill vara med dom.  Nu förstår varför jag har den här känslan och försöker också förklara för de vänner som jag har daglig kontakt med.
 4. Att totalt ignorera de olika energierna som bombarderar mig är också ett sätt, det tar jag till när jag är ute där det är mycket folk och nu för tiden blir jag inte “bakfull” jag har t ex varit och handlat på en stormarknad eller varit ute med vänner på en pub.

Det här är metoder som fungerar för mig och som vuxit fram under åren i två av fallen helt naturligt. Jag har brottats med att jag känner mig både lat och osocial. En dålig vän och något av en eremit ibland.

Att jag nu förstår varför gör att jag kan vara lugn när det gäller mina behov, jag har inte en känsla av att vara dålig eller introvert. Vilket gör att jag också har sluppit mycket av min ångest som funnits där under åren.

Jag har träffat och träffar många personer som är högsensitiva och alla har i stort sett samma problem som mig. De har valt olika vägar för att klara av det. Den bästa metoden för att klara av att vara högsensitiv är ens egen.  Däremot är det inte bra att ta till olika substanser för att dämpa den. Se den som en gåva som du använder när du behöver den inte som en förbannelse.

Var stolt över att du är högsensitiv.

kram

 

I dag finns jag på Tarotguiderna mellan kl 10-12 och 15-18.

Välkomna att ringa

 

Lenormandorakel

 

Solen

Det här kortet symboliserar succé, ego, karisma. Solen boostar ditt kurage och din självkänsla. Solen ger dig seger men var noga med att inte bli för självmedveten eller arrogant, du kan liksom Ikaros bli bränd om du kommer för nära solen.

Nu är tid att börja se dig om efter segrar, din självkänsla ökar och din karisma kommer att ligga högt. Du drar till dig människor som hjälper dig och som kommer att bli nära vänner för resten av livet. Kärlekslivet börjar på att blomstra och du känner dig vacker igen. Låt solen skina på dig och hjälpa dig på din väg till succé, var inte rädd för att visa hur vacker du är, missunnsamma personer kommer att vika från din sida när du tar på dig energin från solen. Du kan nu inte göra mycket som är fel när du låter dig skina som en sol.

 

Kraftdjursbudskap

Ren

är en symbol för inuiternas gudomliga jaktande.

Han säger att allt har sin rätta tid- var tålmodig och håll utkik efter tecken.

 

 

Ha en underbar Frejas dag

 

 

 

 

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

6 kommentarer

 1. Hej, så tacksam över det du berättar om dig själv, det hjälpte mig mycket då jag känner igen mig i detta, inser nu att jag är inte konstig osocial osv . Det är inte fel att vilja vara för sig själv det är ett behov jag har så tack än en gång🙏💕

 2. Tack för budskap!

  Det är med stor igenkänning jag läser det du skriver om att vara högsensitiv. Jag var utbränd för ca 6-7 år sedan, och då som först fick jag se en artikel i en tidning, och allt föll på plats. Det jag själv inte kunde förstå förr, och som jag inte fick hjälp med kan jag stötta barn och barnbarn i nu, och även andra som vill ha min hjälp.

  • Tack själv och vad roligt att du tagit dina erfarenheter för att hjälpa andra, starkt jobbat kram

 3. Tack! Jag är också högsensitiv och det stämmer verkligen det du skriver. Tack❤️❤️❤️

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.