Lenormandorakel och kraftdjursbudskap 2/5

4

Böcker.

Dessa underbara varelser.

Varför skriver jag varelser? För mig är de just det, egna varelser. Många gånger vet inte inte ens vem författaren är förrän efter jag läst boken och många gånger kan jag tänka mig att jag ser något helt annat än vad författaren menat i boken. Helst då miljöer och hur människor ser ut. När jag läser en bok ser jag alltid det jag läser i bilder eller i bland som en film. Jag blir så uppslukad att de runt omkring mig måste höja rösten för att jag ska komma tillbaka till verkligheten.

För mig är böcker heliga på ett sätt och det gör ont i hjärtat när jag måste slänga en bara för den är gammal. Jag ger hellre bort mina gamla böcker till de som vill läsa dom än att slänga böckerna. Men det är väldigt sällan jag ens ger bort böcker. Inte för att jag är snål utan för att de blir som gamla vänner man inte vill bli av med. De kanske är lite nötta och kantstötta men väldigt älskade.

Redan när jag var liten läste jag massor med böcker och jag har läst allt ifrån tantsnusk till bibeln (en fantastisk historiebok ). Jag har också försökt att få min son intresserad av böcker och försökt förklara den magiska värld som kommer till en när man läser. En bok måste intressera mig redan med det första två tre sidorna annars tröttnar jag lätt. Är det något jag inte kan med så är det när det i en roman målas upp sexscener i parti och minut där de inte har någon mer betydelse än att sälja boken, samma gäller med en överdriven våldsskildring. Då tröttnar jag och det finns fall där jag inte ens läst ut boken (händer mycket sällan).

Min dröm är att vinna så mycket pengar att jag har råd att skaffa mig ett sådant stort hus så jag kan bygga ett gammaldags engelskt bibliotek 🙂 . Vilken lycka att sitta bland alla dessa böcker (men vilket dammande 😀 ) och läsa i lugn och ro med en kopp te bredvid sig. Och brasan sprakande lite mysigt, det är en perfekt inramning.

I flera år har jag läst böcker av en engelsk författare som hette Terry Pratchett. Han har skrivit en rad olika böcker och den serie jag har fastnat för handlar om The Discworld Series. Det är fantasy med häxor, trollkarlar, troll, dvärgar, goblins, orcs , pixties mm. Där slutar dock liknelsen med andra fantasyböcker. Här är det inte snygga tjejer (eller jo en bok) eller undersköna män (mja ok en är det) som går ut och räddar världen från onda trollkarlar eller gudar. Han tar samhällsproblem och skriver om de i den här världen som han hittat på med en mycket stor portion humor. Jag vet inte hur många gånger jag har skrattat hysteriskt när jag läst hans böcker, ibland kom till och med min ex man in och kollade vad jag skrattade åt.

Klicka på bilden för att komma till Terrys hemsida

Jag började läsa de här böckerna på svenska men insåg att det inte är så många som är översatta så jag började köpa dom på engelska. Vilken skillnad det var, humorn kom fram mer och jag fick en helt annan förståelse för hur han skrev. Det försvinner alltid något när de översätts och kan du så försök att läsa en bok på originalspråket.

Jag kan varmt rekommendera hans böcker, älskar ni dom som jag gör så kommer ni att läsa dom om och om igen.

Idag finns jag på Tarotguiderna mellan kl 14-16 och 17-19.

Välkomna att ringa

Lenormandorakel

Broarna

Det här kortet symboliserar överskridande, byggande av relationer, avstånd som minskar, lösningar på problem och att bränna sina broar.

Det är dags att se framåt och riva de broar som håller dig tillbaka, det kan vara minnen, platser, människor eller situationer. Bygg nya broar för framtiden med nya människor, nya platser och skapa nya minnen. Ta kontakt med en vän du inte hört från på länge, tala om för din älskade att du älskar honom/henne, se lösningen på problemet istället för att det inte går. Bygg broar som kortar avståndet till dina nära och kära genom kommunikation. Gör något med dina barn som bara är fånigt och roligt. Det finns massor med sätta att bygga nya broar när man bränt de gamla som är trasiga och förfallna. De broar som inte gör något nytta utan bara drar ned en när de faller isär. Planera redan idag en resa som gör dig gott, det behöver inte vara en lång resa utan det viktiga är att du kommer ifrån en stund och vilar.

Kram

Kraftdjursbudskap

Snöleopard

bor bland höga berg. Det tibetanska helgonet Milarepa blev en snöleopard. Han säger att du lugnt ska invänta rätt ögonblick att handla.

Ha en underbar dag

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. Så underbart att läsa anda bokälskares tankar. <3
  Och när vi har fått möjlighet att bygga våra bibliotek, då har vi säkert råd att anställa någon som tycker om att damma.
  Önskar dig bästa dagen!

  • Hahaha ja det är sant, har man råd med ett sådant bibliotek har man råd med någon som dammar åt en, ha en underbar dag kram

 2. Galadriel on

  Så underbart att du har samma förhållande till böcker som jag! Mina böcker är mina älsklingar och vänner och jag har en personlig relation med många av dem… Min tvillingsjäl drev ett antikvariat så jag fick alltid de böcker jag behövde (ofta utan att jag själv visste det) så när han gick bort förstod jag inte hur jag skulle hitta rätt böcker… men han var med mig i bokhandeln så det löste sig 🙂 Sen brukar han busa och gömma böcker för mig, det är fantastiskt kul 😉
  Alltid kärlek <3

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.