Lenormandorakel och kraftdjurbudskap 26/4

0

Att vara häxa.

För några år sedan insåg jag att jag är en häxa, det namnet som mest är förknippat med kvinnor är för många ett oerhört laddat ord. Jag har under åren när jag sagt att jag är häxa fått höra det mest konstiga svar. En del tror att jag använder magi till att göra folk illa, en del har reagerat med att skratta ut mig, andra har tittat konstigt på mig och undrat om jag är riktig i huvudet. Under mina storseanser talar jag alltid om att jag är häxa och förklarar hur jag ser på det. Det är inte ett försök att omvänd andra, min uppfattning är att du är det eller inte från det du föds. Sedan om man väljer att omfamna det eller strunta i det är upp till var och en. Däremot vill jag ta hjälpa till att ta bort stämpeln som häxa, att det ska förknippas med något positiv i stället för negativt. Jag inser att jag slåss mot väderkvarnar men tror att i slutändan som är det bra om jag har kunna ge mitt lilla bidrag till att vända ordet häxa till något positivt.

Nej jag kokar inte små barn i grytor, nej jag lägger inte spells på människor och nej jag dansar inte naken framför en eld ( det är för kallt att göra det 😀 ). Däremot kan jag lägga av ett rått häxskratt ibland när jag känner för det.

Mäns syn på häxor är lite rolig (här vill jag be de män som läser om ursäkt, jag drar inte alla över en kam). Vissa män tror att för att man är häxa och Freja naturprästinna så är man villig att ha sex med varenda man som man ser. Nix pix så är inte fallet, bilden under visar tydligt hur vissa män ser på häxor. Det är deras förlust. Att som kvinna bejaka sin sexualitet och att står stark i den, att inte skämmas för den utan omfamna den har inget med häxor att göra utan det ska vara naturligt. Tyvärr så inte fallet utan än idag skäms kvinnor för sin sexualitet och många gånger blir de också misshandlade just därför.

Jag är en häxa som försöker så gott det går att vara ett med naturen, att värna om allt levande och hedra moder jord. Magi har jag inte börjat med än, det har inte riktigt blivit så men kanske i framtiden. Jag vet att jag är en  häxa sedan får vi se vad det bär mig någonstans.

Något som jag däremot har är en svar katt 😀 och hade jag plats skulle jag ha fler.

Bejaka din inre häxa om du känner att du är en, stå stark och se dig som den underbara varelse du är som häxa. Sök dina häxrötter genom meditation och hitta systrar/bröder som har samma kallelse som du.

 

Lenormandorakel

Liljorna

Lugn och ro men också renhet står liljorna för, de visar att lugnet är på väg in i ditt liv, att allt är på väg att ordna sig till det bästa. Renheten för att du kommer att se svaren snart, de svar du undrat över länge och som stressat dig. De står för också för visdom och dina förfäder. Visdomen som kommer genom erfarenheter och som låter dig ta rätt beslut för att finna frid och ro. För dina förfäder som är med dig och hjälper dig i din vardag med att stötta dig från andra sidan.

Kraftdjursorakel

Orm

ikon för St Brigit på Irland och den keltiska gudinnan Brighid, säger att liksom ormen ömsar sitt skinn på våren, kan du lämna gamla sorger bakom dig.

Ha en underbar dag

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.