Lenormandorakel och kraftdjursbudskap 16/4

3

Skogen och småknytt.

Förra året i augusti så hittade jag min absoluta favoritplats, en plats jag åkt förbi ett otal gånger och tittat upp på. Frösöberget i Jämtland. Här hittade (eller blev dragen till) ett väsen som är så stort och gammalt att det är ofattbart. Jag kallar henne mor och hon är en bergsgudinna. Henne ska jag ta upp en annan dag, för jag vill berätta om mina kunskaper om och mina möten med knytten som bor på henne och i skogarna.

Skogen, denna underbara plats där jag får kraft att fortsätta, där jag möter knytt och där lukten, ljuden, djuren, träden och marken ger mig ny energi. Skogen är en plats som lever ett eget liv, att gå i skogen på natten i mörkret är underbart (förutom när man druttar på baken på någon gren 😀 ). För er som fortfarande inte har provat det här kan jag rekommendera att gå i skogen för att tanka ny energi.

I skogarna runt omkring oss finns det massvis med knytt, för mig är knytt eller småknytt ett samlingsnamn på älvor, troll, tomtar, skogsgudinnor, bergsgudinnor, bergsgudar, skogsrå, skogsman, rådare,  ja allt vad de kan tänkas heta. Under åren har jag gång på gång förmedlat budskap till kunder från dom och i ett par fall talat om för dom att de ska sluta busa i husen 😀 . Dessa väsen är varken onda eller goda utan de bara är. De hjälper en om man hjälper dom tillbaka. De kan visa en heliga platser i skogen och deras mysterier om du pratar med dom.

Jag kan inte skriva om alla möten då skulle det bli en hel bok. Men två av dom som jag kommer ihåg bäst. Ett av mina möten var vid Glösa hällristningar i Alsen, Jämtland. Jag var dit en regnig dag som var kall och ruggig, av någon anledning så passar de på att kalla mig när det inte är bra väder 😀 ( får nog ha en diskussion med dom om det ). När jag kommer till bäcken där hällristningarna är så står jag en stund och bara tar in allt runt omkring mig, jag ber Audhumbla komma och prata med mig. Efter en liten stund hör jag i mitt inre en röst som fyllde hela mig. Välkommen säger den i en mörk hes röst. När jag vänder mig om så står där en bergsman som är flera meter hög och som klivit ur urberget bakom mig. Här måste jag erkänna att jag blev lite darrig i knäna 😀 tack piper jag fram och undrar vad han vill, han säger åt mig att jag alltid är välkommen där och går sedan tillbaka in i berget. Det mötet varade max två minuter men jag kommer aldrig att glömma det. Bilden under är den enda jag hittade som på  något sätt kan förklara hur han såg ut.

Denna fantastiska staty är skapad av skulptören Giambologna under 1500-talet. Denna bergsgud kallas för Appennino och är nästa 11 meter hög. Denna jätte bär på en hemlighet då insidan av statyn består av olika rum med olika funktion, t ex huvudet har en eldplats som vid antädning blåser ut rök ur jättens näsa.

Det andra mötet jag vill berätta om var när jag nyss hade fått upp ögonen för att jag faktiskt kunde se och känna av knytten, vi var ute en vår och letade skyltar i skogen jag och tre stycken till.  De visste inte vad jag kunde eller vad jag utbildade mig till och då vid den tiden var jag inte heller bekväm med att gå ut med det.

Vi går och pratar på en skogsstig och helt plötsligt kommer jag till en bit av stigen där det luktar gudomligt gott, det var en blomsterlukt som jag inte känt förut och jag stannade tvärt och såg mig om, det hade fortfarande inte börjat blomma någonstans runt omkring mig och det hade egentligen gjort detsamma. Det finns inga blommor som luktar så i skogen i vilket fall som helst. De andra gick och pratade fortfarande och jag säger högt: Men känner ni inte vad det luktar gott? De tittade på mig som om jag var tokig och då såg jag alla knytt runt omkring mig, det var älvor, det var småtroll, småtomtar, små gröna saker som såg ut som grästussar och även The Green Man (min skogsgud).

De frågade vad som var fel och jag fick väl fram något halvkonstigt svar innan jag gick vidare, när jag tittade mig bakåt ser jag fortfarande dessa väsen stå och titta och le mot mig. Det var ett otroligt häftigt möte.

Dessa väsen är för mig både vänner och hjälpare, vi gör avtal och vi lever i symbios, de hjälpe mig många gånger bara genom att vara där och deras urgamla energi är väldigt lugnande och helande. Jag kan verkligen rekommendera att ströva i skogen, plocka upp skräp när ni ser det, fråga om ni får göra en ceremoni av markens rådare, fråga om ni får göra upp en eld, ta vara på skogen, krama träden, ligga i mossan och känna moder jord, ja allt ni kan komma på som hjälper både er själva och skogens knytt att må bättre. Det kommer att öppna upp en ny värld för er som är underbar och magisk.

I dag finns jag på Tarotguiderna mellan kl 13-16.

Välkomna att ringa

Lenormandorakel

Ugglorna

Det här kortet pratar om kommunikation men också om vishet. I dag är det tid att ta fram din egen visdom och låta andra ta del av den på en ödmjukt sätt, kommunicera med andra istället för att gräla. Låt de se vilket visdom som du besitter och ta del av andras visdom. Leta efter tecken idag som andevärlden ger dig, de ger dig tecken hela tiden men i bland måste man öppna ögonen för att se vad de vill säga en. Meddelanden från nära och kära kommer också idag, meddelanden som ibland kan behövas gå igenom en eller två gånger för att se klarheten i dem och att läsa mellan raderna idag är en bra sak.

Kraftdjursbudskap

Mus

I Aispos fabel gnagde den av repen som fjättrade ett lejon och befriade honom. Oavsett hur stor uppgift du står inför klarar du av den steg för steg.

Ha en underbar dag

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

3 kommentarer

  1. Tack ❤ helt underbart att läsa, det kom en härkigt kärleksfull känsla i kroppen hos mig som jag tar till mig. Kram

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.